Черен сценарий: По 700 000 заразени на Острова седмично

NetNews

Най-лошият сценарий за развитието на епидемията във Великобритания е, че до края на февруари ще има близо 700 000 случая седмично, разкри публикация на в. „Таймс“. Това е повече от три пъти над настоящото ниво, предаде bTV.

При тези числа се очакват 20 000 приема в болница и 5000 смъртни случая на всеки 7 дни. Тези изчисления, които британското правителство обсъжда като възможно развитие на ситуацията с новия щам на коронавируса, наложиха въвеждането на драстичните мерки, които отключиха кризата във Великобритания. До края на седмицата се очаква и недостиг на PCR тестове с близо 50 000 на ден, след като заявките за тестване достигнаха до 700 000 дневно.

Кралските пощи заявиха, че временно спират всички пощенски услуги до Европа, с изключение на Република Ирландия, поради ограниченията, а „Бритиш еъруейз“ обяви, че ще работи „с намален и динамичен график“ на фона на несигурността. Мерките в Южна Англия и Лондон се спазват и градът има призрачен вид.

Малко по-късно днес ще станат ясни и детайлите на споразумението между Борис Джонсън и Еманюел Макрон и границата между Кралството и Франция да бъде отворена. Официално, до Дувър са блокирани 945 камиона. Очаква се утре те да могат да се движат. Тази добра новина дойде малко след като стана ясно, че Швеция е забранила полетите от Дания, където е бил засечен новия щам на вируса.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

20 млн. лв. за "Информационно обслужване" за поддръжка на пет регистъра

С 20 155 800 лева се увеличават максималните разходи, които могат да бъдат поети през 2020 г. по бюджета на Министерството на правосъдието. Увеличението на разходите се налага, защото Агенцията по вписванията администрира се пет регистъра – Имотен регистър, Търговски регистър и Регистър на юридическите лица с нестопанска цел, Регистър […]