Черни знамена в Шри Ланка в знак на протест

NetNews

Католическите общности в Шри Ланка участваха в мълчалив протест, предаде Aleteia.org. Църкви, домове и частни фирми издигнаха черни знамена в знак на протест срещу неефективното разследване на правителството за атентатите във Великденската неделя през 2019 г.

Улиците бяха затрупани с черни знамена, тъй като новият локдаун заради COVID-19 задържа хората в домовете им. Църковните служби, организирани в чест на жертвите на координираната атака, бяха принудени да продължат без сборове. И все пак това не попречи на протестиращите да изразят мнението си.

Протестиращите обвиняват властите, че са можели да предотвратят нападенията. Има доказателства, че правителството е било наясно, че християнските общности са в непосредствена опасност. Дори след четири отделни предупреждения от индийската разузнавателна служба обаче нищо не беше направено.

Миналата седмица са били повдигнати 23 270 обвинения срещу 35 лица, свързани с атентатите. Никой от тях обаче не е идентифициран като организатор на терористичната атака. Атентатите на Великденската неделя бяха координирани и позволиха на девет самоубийци да се взривят в църкви и хотели. При атаката загинаха повече от 270 души и бяха ранени още поне 500. Католическата църква призова за предприемане на действия срещу бившия президент и бившия премиер. Двамата политици не са на власт от 2019 година, но не са им повдигнати обвинения. Разследваща комисия е установила, че и двамата са виновни за неуспехите да предотвратят атаката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Александров: Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода

Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода. Това каза пред парламентарната енергийна комисия изпълнителният директор на Топлофикация София Александър Александров, цитиран от БНР. Той отговори на опасенията, че заради неподновеното комплексно разрешително на "Топлофикация София" в резултат на неизпълнение на екологичните изисквания близо 1 млн. софиянци могат […]