Честит първи рожден ден на НетНюз: Една година по трънливия път на свободното слово

NetNews

Точно днес, на 18 февруари, новинарски сайт НетНюз окръгля първата си година от създаването. Една година вървим по трънливия път на свободното слово. Но всяко убождане е всъщност пробуждане. Трудно е, но пък сладко.

Равносметката? Повече от 2000 публикувани новини, 4500 последователи на страницата във Фейсбук, хиляди харесвания, споделяния, коментари, милион /по Google Analytics/ посещения и четения в сайта. Но това са само числа. Зад тях стоят желанието ни и убедеността, че информираното общество е по-силно.

Във времена, в които всеки ползва публичността да наложи „своята” истина и да моделира възприятията ни, емоциите ни, мислите ни, нашата амбиция бе да предложим максимално обективна информация за случващото се и да се чуват възможно повече гледни точки. А оценките, интерпретациите и заключенията са въпрос на личен избор. Но нека те се правят въз основа на факти. Силно се надяваме да сме постигнали тази си цел.

Благодарим на всички наши читатели, благодарим и на нашите партньори за подкрепата. НетНюз е независим от всякакви политически и бизнес интереси. Постигаме това благодарение на вас и ще продължим да го отстояваме. За да бъдем всички по-информирани, по-силни, по-отговорни.

Антон Кабрански – главен редактор

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

200 млн. лв. ще си поделят излизащите в пенсия чиновници

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. Оптимизацията на администрацията ще струва 200 млн. лв. тази година. Това е заложената сума в бюджет 2022, става ясно от документите към законопроекта. Той в момента минава второ четене в парламентарните комисии, припомня в. „Сега„. Още в първите […]