Членове на „Секс пистълс“ спечелиха делото срещу вокалиста Джони Ротън

NetNews

Британски съд се произнесе в полза на двама бивши музиканти от "Секс пистълс" – китариста Стив Джоунс и барабаниста Пол Кук, които искат песните на групата да се използват в телевизионния сериал "Пистъл" ("Pistol"), съобщиха АФП и Ройтерс.

Вокалът Ротън, чието истинско име е Джон Лайдън, определи сериала като "непочтителен" и отказа да даде разрешение за използване на песните.

Сериалът с режисьор Дани Бойл е по мемоарите на Стив Джоунс, публикувани през 2016 г. Джони Ротън настояваше, че песните не могат да бъдат използвани без негово съгласие. Според адвоката на Джоунс и Кук обаче през 1998 г. музикантите са подписали споразумение, че решенията за лиценз се взимат с мнозинство. Съдът подкрепи този довод.

Първият басист на групата Глен Матлок и наследниците на заменилия го Сид Вишъс подкрепят позицията на Кук и Джоунс. Вишъс почина през 1979 г. на 21 г. след свръхдоза хероин.

Пънк групата "Секс пистълс" е създадена в Лондон през 1975 г. Тя скандализира Великобритания и света с песни като "God Save the Queen'' и "Anarchy in the U.K.'' Бандата се разпада през 1978 г., след като издава само един албум – "Never Mind The Bollocks".

Режисьорът на "Трейнспотинг" и "Беднякът милионер" Дани Бойл е носител на награда "Оскар", отбелязват световните агенции, цитирани от БТА.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

40 000 нарушения на скоростта у нас за седмица

38 592 нарушения на скоростта са установени по време на последната операция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol. Тя се проведе от 9 до 15 август 2021 г. на територията на цялата страна, съобщават от МВР. 22 414 е общият брой установени нарушения за […]