Чобанов за отварянето на детските градини: Имаме готовност, но няма смисъл

NetNews

Има готовност във всеки един момент детските градини и яслите в София да отворят врати. Това обяви в „Тази сутрин“ по бТВ зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов относно обещанието на властта – при ниска заболеваемост заниманията за най-малките да се възстановят на 14 декември или 21 декември.

Той уточни, че все още не е ясно дали ще се вземе подобно решение. По думите му обработката на данните продължава и предстои да се вземе решение по темата.

„За момента оценката е, че нямаме основание да сме спокойни при едно евентуално отваряне на детските градини в Столична община. В София все още има значим брой нови случаи. А това е една система, която крие рискове“, уточни Чобанов.

Според него родителите също не подкрепят връщането на децата в градините и яслите преди празниците. „Коледа и Нова година са семейни празници, децата традиционно са при родителите си, а едно отваряне в рамките на седмица би създало много повече проблеми, отколкото би решило“, допълни зам.-кметът.

Чобанов посочи, че след Нова година е по-добрият вариант за отваряне на системата.

Здравният министър не пое категоричен ангажимент за дата, на която ще бъдат отворени детските градини. „Ние не се готвим да отворим детските градини и ясли, имаме нужда от още информация до края на седмицата, за да се вземе окончателно решение, към момента данните не ни водят в тази посока“, каза проф. д-р Костадин Ангелов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да забавим износването на гумите

Трябва да внимавате с износването на гумите, тъй като неравномерното износване ще се отрази неблагоприятно на безопасността и може да доведе до ненужни и нежелани разходи. Nokian Tyres установи разликата в степента на износване между предните и задните гуми. Полеви тестове проведени от Nokian Tyres показват, че задвижващите гуми могат […]