Човек на Бербатов отговори на Крушарски: Стругарството не е сред специфичните знания, за да се ръководи БФС

NetNews

Един от съмишлениците на Димитър Бербатов в битката му за президентския пост в БФС Борис Станков отговори на президента на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, който цитира случай за неосъществени трансфери на “смърфовете” часове преди края на един от трансферните периоди.

Ето какво написа Станков в социалните мрежи:

До г-н Христо Крушарски Тъй като днес г-н Крушарски си позволи да използва примери и да прави коментари, бих искал официално да му отговоря с факти и обстоятелства, с които силно се съмнявам, че той е наясно:

1. Въпросните международни трансфери, които визира г-н Крушарски наистина се провалиха, тъй като бяха въведени в международната система за трансфери няколко часа преди затварянето на трансферния прозорец.

2. Тъй като аз самият бях в чужбина на лагер с младежкия национален отбор и съм имал работни задължения до късно същата вечер, трансферите не бяха осъществени, защото не успях да вляза в системата след 23:00 ч. вечерта.

3. Тази грешка наистина я допуснах аз, защото не бях проверил и си понесох последствията- бях наказан дисциплинарно. Между другото, това е единствената грешка, която съм правил за 9 години, свързана с международните трансфери. Важно е да се отбележи, че като ФИФА ТМС мениджър аз отговарях за абсолютно всички международни трансфери, не само за ПФК Локомотив 1926 Пловдив и е лудост да се твърди, че съм го направил нарочно.

4. Цялата вина за провалените трансфери беше прехвърлена върху мен, за което нямам нищо против, НО вина имаше и клуба, тъй като абсолютно никой не се свърза с мен нито по писмен начин, нито по телефона да ме уведоми, че се качват международни трансфери в системата в извън работно време, часове преди да затвори системата. По тази тема толкоз!

В допълнение, бих искал да кажа на г-н Крушарски следното, тъй като повдигна темата, за това какво съм допринесъл и какво съм правил в БФС 9 години: 1. Завършил съм Спортен Мениджмънт в Англия; 2. В БФС съм отговарял за всички международни трансфери и през всичките 9 години съм помагал на всички клубове да извършат успешно своите трансфери, включително и на ПФК Локомотив 1926 Пловдив. 3. Отговарял съм за всички спорни случаи на ФИФА, които минават през БФС. 4. Бил съм мач мениджър на младежкия национален отбор, както и директор на квалификации за юноши до 19 г. и до 17 г. 5. През 2015 г. завърших със Сертификат на УЕФА за Футболен мениджмънт. 6. През 2019 г. завърших със Дипломата на УЕФА за Футболни лидери. 7. През 2019 г. станах най-младия член на комисията на УЕФА за Статута и Трансферите на Играчите. 8. През 2020 г. ме приеха в Магистърската програма (MESGO) за Упраление на Спорта, в която взимат участие само най-заслужилите служители на спортни федерации от целия свят, може би съм и най-младият. 9. От 2017 г. съм Делегат на УЕФА, като съм отговарял за организацията на мачове от турнирите на Лига Европа, Шампионска Лига и Европейско първенство.

Имайки предвид горепосоченото, много моля г-н Крушарски първо да се подготви преди да говори за хора, които не познава и очевидно не е наясно какво са постигнали. Рядко си позволявам да изразявам мнението си публично, тъй като съм свикнал да се доказвам с работа, а не с публични изяви. И не на последно място искам да кажа на г-н Крушарски, че се гордея, че съм част от екипа на г-н Димитър Бербатов и твърдо смятам, че всеки един от нас има конкретни знания и опит, които никой не може да оспори. За да се ръководи БФС е необходимо да имаш специфични и конкретни знания, опит и международни контакти, а не умения по общи приказки. Тези качества изключват стругарството като професионална квалификация.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата: Обирът във Видин е неуспешен, има безотговорност от "Български пощи“

Мъжете влезли в пощата, обезвредили и вързали охраната, след което влезли в трезора. Там се опитали да разбият помещението, но не успели да вземат парите в него. По предварителна информация в нападнатия трезор на Централната поща във Видин е имало над 1 милион лева, приготвени за изплащане на пенсиите в […]