Чуждестранни лидери няма да дойдат в Москва за Деня на победата

NetNews

Русия тази година не покани нито един от чуждестранните лидери на честването на Деня на победата. Така коментира този въпрос говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, пише ТАСС.

Както отбеляза прессекретарят на президента, Денят на победата е свещен празник за цяла Русия и нейните граждани. „Но ние не поканихме чужди лидери“, подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл добави, че все още не се очаква участието на белоруския президент Александър Лукашенко в празничните събития.

На 18 април стана известно, че 11 000 военнослужещи и над 200 единици техника ще участват в парада на победата на 9 май в Москва. Беше отбелязано, че генералната репетиция на тържественото събитие, насрочена за 77-та годишнина от Победата, ще се проведе на 7 май на Червения площад.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Иван Таков пред социалисти в ”Подуяне”: БСП може да участва в управлението на София

БСП може да участва в управлението на София след местните избори през есента на 2023 година. Това заяви председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков пред социалисти в „Подуяне“. От там започна серията му от срещи с актива на БСП по райони в […]