Шампионката по борба Станка Златева и поетът Тенко Тенев стават почетни граждани на Ямбол

NetNews

Многократният шампион по борба Станка Златева и поетът Тенко Тенев да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на община Ямбол”. Това предлага комисия към общината, като предложението е внесено в ОбС и ще бъде гласувано идната седмица.

Повече от четири десетилетия Тенко Тенев работи последователно за просперитета на културата и духовното развитие на Ямбол, гласят част от мотивите.Той е носител на множество награди от национални литературни конкурси, както и на едни от най-високите отличия на общините Ямбол и „Тунджа”. През 2017 г. е удостоен с почетен знак „Златен век” – печат на цар Симеон Велики от Министерство на културата за принос в развитието на културата и по повод 24 май.

Станка Златева е заслужил майстор на спорта и има съществен принос за развитието на спорта в град Ямбол, се казва в предложението. Спортната ѝ кариера започва именно оттук – тя е възпитаник на ямболското спортно училище „Пиер дьо Кубертен”. Станка Златева е носителка на 20 медала от Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства по борба. Многократен вицеолимпийски, световен и европейски шампион. Станка Златева е трикратна носителка на приза „№ 1” в света при жените на Световната федерация по борба.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Никога не правете това с меда

В интернет човек може да попадне на информация, че бързото и рязко нагряване на меда при високи температури не се препоръчва, защото така се изработват канцерогени. Но по-важно е какво се казва в научната литература. Т.нар. хидроксиметилфурфурол (ХМФ) е промеждутъчен продукт от разлагането на захарите. Именно тази думичка плаши желаещите […]