Шансовете за ново правителство

NetNews

Шансовете за ново правителство

Снимка: БГНЕС

Избирателите си изградиха безумни червени линии, а сега лидерите не могат да отстъпят, защото мислят, че избирателите държат на тези червени линии. 30-35% е шансът за правителство на ГЕРБ. Ако ПП бяха първи – щеше да е 50/50. Това каза за Нова Нюз Юлий Павлов, социолог.

По думите му в близките 5-10 години народът няма да даде еднолично властта на някого – така че ще трябва да се правят коалиции.

Още по темата

4 апр 2023 10:58

19

3 апр 2023 17:30

137

„Ако ПП-ДБ бяха първи, по-лесно щяха да продадат експертно правителство. Ако първите две партии не успеят да се разберат, има още два варианта – експертен кабинет без участието на лидерите, с подкрепа на ГЕРБ и ПП, както и продължаване на управлението на служебно правителство. Според анкета 35% от хората предпочитат съставяне на правителство, а сред гласуващите процентът нараства до 60. 70 на 15 е съотношението сред избирателите на ГЕРБ, а 25% от избирателите на ПП предпочитат Радев да не управлява“, разкри той.

„Дано мълчанието на партиите да е защото търсят решения за излизане от кризата. Ако не могат да се коалират, трябва да дадат отговор защо не искат да управляват заедно“ обяви Цветанка Андреева.

Според нея всяка една редовно излъчена власт е приемлив вариант, отколкото слабата държава през управлението на служебен кабинет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

4 мобилни пункта ще събират опасни отпадъци в София през април

През април гражданите на София ще имат възможност да предадат своите опасни отпадъци на четири мобилни пункта, съобщиха от компания „БалБок Инженеринг“ – организатори на инициативата, съвместно със Столичната община и Столичния инспекторат. Единият пункт ще бъде отворен в началото на април, а другите – по време на кампания в […]