Швеция въвежда нови COVID ограничения

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Швеция въвежда нови COVID ограничения

Снимка: БГНЕС

Шведското правителство ще наложи нови ограничения поради разпространението на коронавируса. Това съобщи министър-председателят Магдалена Андершон на пресконференция, предаде БГНЕС.

„Разпространението на инфекцията в Швеция е на исторически високо ниво“, каза тя. 

„Смятаме, че ситуацията изисква мерки за намаляване на тежестта върху системата на общественото здравеопазване“.

От 14 януари заведенията за обществено хранене ще затварят в 23:00 ч. Ще бъде въведено и ограничение за броя на хората в помещенията на една компания – не повече от осем. За посетителите на публични събития с между 50 и 500 души трябва да се осигурят места за сядане. 

Университетите се насърчават да предоставят дистанционно обучение, а на всички масови събирания ще се изисква сертификат за ваксинация.

На 5 януари в страната са регистрирани 23 877 случая на заразени. 

През декември страната вече наложи редица ограничения. В ресторантите се сервира само на маси с минимално разстояние от един метър между тях. При пътуване с влакове и автобуси на дълги разстояния резервациите са задължителни. За частни събития в помещенията се поддържа максимален капацитет от 50 души. Всички възрастни бяха посъветвани да избягват тълпи от хора, гражданите бяха насърчени да използват защитни маски в обществения транспорт. 

При влизане в Швеция от пътниците се изисква да направят отрицателен PCR тест. 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Последните седем години са били най-горещите в световен мащаб

Последните 7 години са били най-горещите в световен мащаб „с ясно изразена разлика“, съобщи службата на Европейския съюз за мониторинг на климата, като алармира за рязко увеличение на рекордните концентрации на метан в атмосферата. През последните години държавите по света бяха подложени на безмилостни метеорологични бедствия, свързани с глобалното затопляне, […]