Шефът на БНБ: Страната ни има капацитет да решава проблеми в трудни условия

NetNews

Присъединяването на лева към европейския валутен механизъм и на страната към Банковия съюз е едно забележително постижение, при това в много трудна и мрачна година. Този акт, наред с всичко друго показва, че страната има капацитет да решава сложни стратегически задачи дори при трудни условия. Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев в интервю за „Неделята на NOVA".

„Това всъщност е първата стъпка към присъединяване на страната към еврозоната – важна, много трудна стъпка и в една трудна година е забележително постижение”, допълни той.

По думите му това, което е направило правителството и Министерство на финансите, е изиграло изключително важна роля.

„Банковият съюз е първата институция от еврозоната, на която България става пълноправен член с всички произтичащи от това права и отговорности. Имаме достъп до много важна информация, какъвто достъп нямахме преди присъединяването. Вземането на информирани решения по повод на банковия съюз, е нещо изключително важно”, допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Луд мач за Ман Юнайтед и успеха с 6:2 срещу Лийдс

Манчестър Юнайтед срази Лийдс Юнайтед с 6:2 в мач от 14-ия кръг на английската Висша лига. Малко след като започна втората минута Бруно Фернандеш подаде на Скот Мактомини пред наказателното поле при бърза атака. Шотландецът стреля плътно по земя в левия ъгъл на вратата на Меслие за 1:0. В следващата […]