Шефът на НСО: Винаги сме спазвали принципа на деполитизация

NetNews

Националната служба за охрана и нейните служители винаги са спазвали принципа за деполитизация. Това са служители – офицери и сержанти, които с чест служат на страната си и са възпитавани  в дух на родолюбие и на уважение  към държавните институции и към всички висши органи на държавната власт и управление. Това заяви началникът на НСО ген. Емил Тонев в позиция, разпространена до медиите.

От НСО коментират всяка от точките, изложени от кабинета до държавния глава.

„Доколко и откога в сградата на Министерския съвет (МС) има „защитени свидетели“, или същите влизат в сградата, и чиято самоличност не следва да бъде компрометирана – нямаме такава информация и никога не сме имали“, пише в позицията.

„Относно „забавеното и липсващо предоставяне и съдействие по време на протестите през по-миналото лято“, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 г. са поискани на 16 юли 2020 г. от органите на МВР и са предоставени незабавно (в същия ден)“, отбелязват още от службата.

НСО не приема и твърдението за непрозрачно изразходване на средства. „Бюджетът на НСО  се разходва по законен начин, другото е невярно и дори клеветническо. Всеки лев е изразходван по предназначение, честно и прозрачно, и съгласно действащата нормативна уредба“, посочват от службата.

„По отношение твърдението „и други пропуски в осигуряването на безопасността на гражданите и на представителите на кабинета“ – категорично заявяваме, че пропуски или компромиси с осигуряването на охраняваните лица не са допускани!“, отбелязват също от НСО.

В сряда началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова обяви пред медиите решението на правителството да предложи на президента освобождаването на ген. Емил Тонев. След като се е запознал с мотивите, днес държавният глава Румен Радев каза пред журналисти в монтанското село Бързия, че не приема за състоятелни мотивите на кабинета и няма да отстрани началника на НСО.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Ето как благодари министър Атанасов за поздравите за ЧРД и взриви мрежата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Министърът на културата Атанас Атанасов публикува клип в социалната мрежа Facebook, за да благодари за поздравите, които са му отправени за рождения му ден. На фона на класическа музика от кабинета си в Министерството на културата, той се е снимал усмихнат и видимо развеселен. „Скъпи приятели, […]