Шефът на СЕМ: Настоявам да ни наблюдавате бдително, да коментирате и да ни давате препоръки

NetNews

Следим всички медии, както сме го правили и досега. Ще го правим и занапред и то по изпитаната методология, по всички стандарти, по които работят и колегите от ЕС. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите ѝ трябва да се преодолее моделът, по който се е работело от години. Кадровите смени, които направихме показват стремежа ни. Излъчването на заседанията ни онлайн показва целта ни за това действията ни да са открити и прозрачни, обясни тя.
„Настоявам да ни наблюдавате бдително, да коментирате и да ни давате препоръки. Когато социалната действителност е токсична, е много необходимо да имаме диалог. Зрителите разчитат на нас по разрешаване на ред проблеми“, подчерта Момчилова, цитирана от novini.bg.

„Законът за радио и телевизия е остарял. Има неща, които липсват в закона. Регулаторът може да бъде по-действен, понякога обаче е добре да бъдем и ограничавани, когато се касае за политически партии. Бихме били по-улеснени, ако се приемат промени в закона. За да опазим психичното здраве е много важно да имаме текстове, на които да се позоваваме в работата си“, на мнение е председателят на СЕМ.

Момчилова коментира и евентуалната санкция към риалити формат, излъчван по една от големите телевизии у нас, заради съдържанието му, което е неблагоприятно за детската аудитория:

„Медиите ни са в дълг към социално уязвимите хора. Нужна ни е телевизия, пред която родителите спокойно да оставят децата си без надзор. Децата трябва да бъдат предпазени, да им показваме друг модел на поведение. На първо място сме по детски самоубийства, заболеваемост, най-малко спортуващи и т.н.“, каза още тя и допълни, че е получила упреци, които ще осмисли.

Припомняме, че вчера по време на заседание на СЕМ бе обявено, че обмислят санкция за предаването „Ергенът“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Върви незаконна сеч в царската гора в Рила

Незаконна сеч в горите – наследство от Цар Борис III в Рила. Единственият лесничей на царското семейство разказва, че отникъде няма помощ в опазването на стотиците декари от редовни набези, разказват от bTV. Тази прясна сеч на бял бор в рилската гора край Бели Искър е в 16-те хиляди декара, […]