Шефът на Porsche се противопостави на искането на Италия за суперколите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вчера ви информирахме за това, че министърът на околната среда в Италия и бивш член на управителния съвет на Ferrari инициира преговори с Европейския съюз относно мерките за забрана на двигателите с вътрешно горене, които трябва да бъдат наложени от 2035 година. Той иска някои италиански марки да бъдат пощадени на базата на това, че произвеждат малък брой автомобили, а технологията за преминаването им на ток е скъпо и изключително сложно начинание.

От Porsche изглежда не са съгласни с това решение, както става ясно от интервю на Оливър Блум пред Bloomberg по време на изложението в Мюнхен. Той смята, че такова изключение просто няма да бъде основателно.

Той смята, че всички трябва да се борят срещу промените в климата, независимо от това, че продават малък брой автомобили. Освен това Блум споменава и предимствата на електромобилите и добавя, че през следващото десетилетие те ще бъдат непобедими.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия тренира за война с „Панцир” и С-400

Зенитно-ракетните системи С-400 и зенитно-артилерийските системи „Панцир-С“ поеха бойно дежурство, за да отблъснат въздушна атака в рамките на стратегическите учения „Запад-2021“ на Русия и Беларус. Това съобщиха пред журналисти в Министерството на отбраната на Русия, цитирани от ТАСС, предаде агенция "Фокус". Преди това бойните екипажи са извършили маршове от пунктовете […]