Шоколадово брауни: Петъчна рецепта на Ямболската гимназия по туризъм

NetNews

Брауни! Един от най-любимите десерти на американците, роден именно в Съединените Американски Щати. Набира своята популярност в края на XIX и началото на XX век. За първи път измислен от шеф готвача на чикагски хотел, по искане на собственичката на хотела Берта Палмърс, която организирала панаир и искала да се сервира сладкиш с чая и кафето на всички присъстващи дами. Независимо истината за произхода, днес има хиляди рецепти за брауни, една от които е нашата. Предлагат я учениците от 10А клас, специалност „Кетъринг” в ПГТ „Алеко Константинов. В рубриката показваме как се приготвят ястия по рецепта, проверена и препоръчана от Ямболската гимназия по туризъм. Преподаватели и ученици споделят професионалните си познания в кулинарното изкуство.

Има някои прости правила за печенето на брауни, които трябва да спазвате, за да получите вкусен десерт.

  • Яйцата трябва да са на стайна температура – студените яйца ще направят блата не толкова пухкав.
  • Внимавайте при печенето – следете стриктно времето за печене, препоръчано в конкретната рецепта.
  • Използвайте хартия за печене – така ще можете по-лесно да извадите браунито, за да го разрежете на парчета
  • Печете браунито в метална форма, за да е печенето по-равномерно.

Шоколадово брауни

Продукти:

3 яйца

Захар – 20 гр. (ако предпочитате по-сладко добавете още 20 гр.)

Черен шоколад – 125 гр.

Краве масло – 125 гр.

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта. На водна баня се разтапя черния шоколад и маслото. Смесвате с разбитите яйца и захар и разбивате докато започни да се сгъстява сместа.

Хартия за печене, средно голяма тавичка за печене и печете на 180 градуса 10-12 мин.

Оставяте го да изстине и нарязвате на парчета и оформяте по ваш избор! Може да се поднесе и с топка сладолед.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Колко яйца на седмица е здравословно да консумирате?

Протеините са много важен макроелемент, който трябва да присъства редовно в храненето. Протеините са необходими, защото при метаболизирането им от организма те се разграждат до аминокиселини, а те са един от най-важните елементи, изграждащи клетките. Яйцата са един от най-добрите източници на протеини, но са източник и на холестерол. И […]