


Има някои прости правила за печенето на брауни, които трябва да спазвате, за да получите вкусен десерт.
- Яйцата трябва да са на стайна температура – студените яйца ще направят блата не толкова пухкав.
- Внимавайте при печенето – следете стриктно времето за печене, препоръчано в конкретната рецепта.
- Използвайте хартия за печене – така ще можете по-лесно да извадите браунито, за да го разрежете на парчета
- Печете браунито в метална форма, за да е печенето по-равномерно.
Шоколадово брауни
Продукти:
3 яйца
Захар – 20 гр. (ако предпочитате по-сладко добавете още 20 гр.)
Черен шоколад – 125 гр.
Краве масло – 125 гр.


Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. На водна баня се разтапя черния шоколад и маслото. Смесвате с разбитите яйца и захар и разбивате докато започни да се сгъстява сместа.
Хартия за печене, средно голяма тавичка за печене и печете на 180 градуса 10-12 мин.
Оставяте го да изстине и нарязвате на парчета и оформяте по ваш избор! Може да се поднесе и с топка сладолед.