Щангите търсят съдействие от спортния министър заради Неделчо Колев

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Щангите търсят съдействие от спортния министър заради Неделчо Колев

Снимка: БФВТ

Съдебното бавене на вписването на новоизбраната управа в Българската щанги федерация е на път да провали открилия се втори шанс страната ни да бъде домакини на Европейското първенство за мъже и жени тази пролет.

София бе определена да приеме най-силните щангисти на континента през април, но забавена документация от предишния президент Неделчо Колев принуди европейската централа (EWF) да потърси през декември друга опция. Така гръцката федерация веднага изяви желание да замести България и това бе уважено, но заради новата вирусна вълна правителството там наложи стриктни здравни мерки за тази пролет с цел да спаси туристическото лято и това явно прави невъзможна организацията на шампионата в Атина.

От родната федерация алармират, че процедурни спънки все още бавят вписването в съда на новоизбраната през месец май нова управа на Българската федерация. Това затруднява неимоверно работата на централата и я поставя в зависимост от подписите и одобрението на отстранения на изборите от Общото събрание предишен президент Неделчо Колев.

Междувременно веднага след Коледните празници се откри нов шанс домакинството да бъде все пак присъдено на България. „Отново направихме всичко възможно това да стане факт. Организационно сме ангажирали хотели, зала, спонсори, транспорт – всичко. Искахме заедно да направим нещо добро за нашите състезатели и за нашия спорт. Президентът на EWF Антонио Конфликти и генералният секретар Милан Михайлович поискаха да посетят тези дни страната ни, но визитата им се отмени поради откровения бойкот на Неделчо Колев, който прави всичко възможно да провали домакинството на България. За жалост това става възможно с прерогативите, които той все още притежава поради процедурни спънки, бавещи вече осми месец вписването в съда на новоизбраната с огромно мнозинство през месец май управа на Българската федерация“, твърди новоизбраният президент на БФВТ Ариф Маджид, който заедно с члена на Управителния съвет Кирил Панайотов задели лични средства за участието на българските национали на Световното в Ташкент през декември, където спечелихме злато и бронз.

„Не мога да проумея подобни действия, все пак над всички нас е престижът на страната и успехите на българските спортисти. Отказът да организираме така чаканото европейско първенство ощетява нашите национали в изявата им след толкова години пред родна публика, но и е огромен удар по авторитета ни в световните щанги и в световния спорт като цяло,“ каза още Ариф Маджид.

В момента надеждата на хората в щангите е новият спортен министър Радостин Василев да предприеме стъпки за разрешаване на сложния казус, което ще позволи нормална дейност в един от най-успешните български спортове.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Повдигнаха обвинение на мъжа, стрелял с газов пистолет пред НС

Снимка: БГНЕС Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на 32-годишния мъж, който стреля с газов пистолет пред Народното събрание, съобщиха от СРП, цитирани от bTV. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършване на хулигански действия. Още по темата 12 яну 2022 23:09 276 12 яну 2022 12:33 403 „На 12 […]