Ще обсъждат разхлабването на мерките за ресторантите след 31 януари

NetNews

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви, че след 31 януари ще се обсъждат детайлно предложенията за постепенно отхлабване на мерките по отношение на ресторантьорския бранш.

„Нашият сектор е най-пряко засегнат от коронакризата. Постоянно сме в комуникация с бранша. Провела съм над 110 срещи с тях. Утре предстои и среща с Асоциацията на ресторантьорите. Най-важно е животът и здравето на хората. Допусна се в хотелите в местата за хранене от 6.00 до 22.00 часа гостите на хотела да могат да се изхранват на 50% капацитет. Хубаво е да има такава алтернатива и ресторантьорския бранш, но това ще се коментира в Националния оперативен щаб след детайлна преценка и анализ на ситуацията“, посочи Николова в сутрешния блок на БНТ.

„Отчитаме анализите и след 31 януари ще има заседание на Националния оперативен щаб и ще се обсъждат детайлно предложенията за постепенно отхлабване на мерките и по отношение на ресторантьорския бранш. Няколко са вариантите, но те биха били целесъобразни само при тенденции, които позволяват това. Вариантите са 50% от капацитета на ресторантите, предварителна резервация, спазване на 1.5 м дистанция между масите, пълна дезинфекция и почистване на масите. Говорим само за ресторантите. За заведенията за развлечение такава дискусия не е провеждана на този етап“, заяви тя.

„Благодаря на бизнеса и бранша, които спазиха безупречно заповедта на министъра и по празниците нямахме нарушения. Всички нарушители ще бъдат санкционирани по установения ред. Против тези нарушенията съм и съм категорична, че това е петно за целия бранш. Считам, че в България правителството провежда политика с умерени мерки и трябва да се намери баланс. В рамките на диалога и сътрудничеството с бранша, смятам, че ще намерим най-доброто решение“, уверена е Николова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето я призовата тройка за "Футболист на годината"

Призовата тройка за "Футболист на годината" за 2020 г. вече е ясна. Победителят в анкетата на БФС, Асоциацията на българските спортни журналисти и "Дакс медия" ще бъде обявен утре. Това ще бъде 60-а юбилейна церемония в историята. Тя ще започне в 18:30 часа и ще бъде предавана пряко в Sportal.bg […]