Ще поевтинее ли горивото от януари?

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Ще поевтинее ли горивото от януари?

Снимка: БГНЕС

Поевтиняване на горивата в началото на януари очакват от Газовата и петролна асоциация заради намаляването на цените на суровия петрол на световните пазари.

От началото на 2021 г. бензинът поскъпна с над 32%, като през последните дни на декември средната цена вече гони 2,50 лева.

Сред масовите горива най-сериозен е скокът при газта, който за година скочи с 50 стотинки и стигна 1,40 лева за литър.

Метанът, който не е масово гориво у нас, държи рекорда по поскъпване. Цената му се удвои – от под 1,30 лева за килограм в началото на годината днес средно вече надхвърля 2,50 лева, съобщава bTV.

„Съществува един тренд надолу на суровия петрол, който вероятно ще се отрази в следващите дни и на цената на горивата. Според мен поевтиняването на нашия пазар може да се случи още в началото на следващата година“, прогнозира Светослав Бенчев от Газовата и петролна асоциация.

През 2022 г. експертите прогнозират, че цените ще са обвързани с коронавируса. При локдауни и затваряне на икономики търсенето намалява и цените падат.

От Асоциацията на малките търговци очакват през 2022 г. цените да вървят нагоре, но не се наемат с точни прогнози.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Умните градове в Китай - какви са обещанията и заплахите?

Снимка: БГНЕС Непрестанно обработващи огромни количества данни из високоскоростните си мрежи, градовете на бъдещето ще са умни. Компаниите разработващи тези умни системи казват, че искат да подобрят качеството на живот в градската среда. Те ще се грижат за трафика, ще пестят енергия и ще ни пазят. Страни по цял свят […]