Южна Африка навлиза в пета вълна на заразяване с COVID

NetNews

Южна Африка може би навлиза в пета вълна на заразяване с ковид след трайно нарастване на инфекциите през последните 14 дни, съобщи министърът на здравеопазването Джо Паала, цитиран от Ройтерс.

Паала посочи на пресконференция, че начело по брой на новите случаи са провинциите Гаутенг, Квазулу-Натал и Западен Кейп. Той заяви, че на този етап здравните власти нямат информация за наличието на нов щам, освен за промените при варианта Омикрон.

По неговите думи стабилни остават числата на прием в болниците, включително в интензивни отделения, „което не е много драматична промяна“.

В Южна Африка са регистрирани най-много инфекции и смъртни случаи от ковид в Африка досега. Потвърдените случаи на заразяване с вируса са над 3,7 милиона, а смъртните случаи, свързани с ковид са над 100 000.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шефът на КЕВР прогнозира поскъпване на газа с 35%

Цената на газа за май у нас ще се изравни с тази на европейските борси. Там синьото гориво се търгува за около 100 евро, което означава, че оскъпяването ще е с около 35 процента. Тази прогноза направи председателят на КЕВР Станислав Тодоров по време на откритото заседание на регулатора, на […]