Южна Корея и САЩ планират редовни съвместни военни учения

NetNews

Южна Корея и САЩ планират да започнат редовни съвместни учения на военновъздушните сили следващата седмица.

Това съобщи агенция Yonhap, като се позова на свой източник.

Целта на ученията, отбелязва източникът, е да се демонстрира „отбранителна позиция в лицето на ракетните заплахи от Северна Корея“, цитира news.bg.

Учението е планирано да започне следващия понеделник преди церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент на Южна Корея Юн Сок-йол, който обеща да укрепи алианса за сигурност Сеул-Вашингтон под лозунга „мир чрез сила“.

Източникът не предоставя подробности, включително такива, свързани с конкретните сили и средства, участващи в маневрите.

Южна Корея и Съединените щати се договориха да засилят координацията на усилията след изстрелването от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета на 24 март, отбелязва Yonhap.

КНДР възприема такива учения като провокация към сигурността си.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Путин може формално да обяви война на Украйна на 9 май

Руският президент Владимир Путин може да вземе решение за официално обявяване на война на Украйна още на 9 май, което ще позволи пълна мобилизация, докато руските сили се опитват да завладеят Източна и Южна Украйна, смятат американски и западни представители, предаде Си Ен Ен. Русия води война срещу Украйна от […]