Явор Дачков: Ако ИТН искаха да изчегъртат ГЕРБ, можеха да го направят като с Дончева

NetNews

"Ако "Има такъв народ" искаха да изчегъртат ГЕРБ, те можеха да го направят успешно, както направиха с Татяна Дончева, но те предпочетоха да хвърлят енергията си към протестните партии". Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков и добави, че не вярва на твърденията на ИТН, че депутатката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" се е опитвала да купи някого.

"По-скандални са нейните изказвания за колегите ѝ Николай Хаджигенов и други хора. Те я осветиха и изхвърлиха от политиката, защото не виждам за кого тя ще се закрепи на следващите избори след тези скандални разкрития", смята той.

Според журналиста, Татяна Дончева е осветлила част от задкулисието около ИТН и затова е била "отстреляна". По думите на Дачков вулгарността на хората от ИТН се е пренесла върху Народното събрание.

"Последните два парламента ни върнаха в началото на прехода. Това е просто хабене на енергия. Парламентаризмът се завърна, но не като дебат за общото благо, в който се изяснява накъде трябва да поеме страната. А като изтощение през страсти и пилеене на енергия, които по-скоро служат за забавление, но не и за управление. 45-ият и 46-ият парламент бяха абсолютно неефективни и моята оценка е по-добре да не се беше завръщал парламентаризмът в такъв вид", коментира Дачков.

Според него управлението на ГЕРБ не е било по-добро, но е за предпочитане, което го потвърждава и социологията с проучване на общественото мнение, сочещо, че на следващите избори ГЕРБ ще са първа политическа сила: "Голяма част от обществото не иска ГЕРБ да изчезне от политическата сцена, както им се искаше на протестните партии".

Явор Дачков направи прогноза в следващия парламент може да бъде съставено правителство около ГЕРБ.

"Няма условия за нов проект, тези очаквания ми се струват пожелателни от хората, които са срещу ГЕРБ. Първо – избирателната активност няма да е висока. Второ – твърдите ядра ще се запазят. Кирил Петков и Асен Василев могат да вземат малко гласове от "Демократична България" и разочаровани от Слави Трифонов, ИТН все пак ще остане значима политическа сила. Не виждам Петков и Василев откъде ще вземат гласове, за да станат водеща политическа сила, че да донесат промяна", каза журналистът във връзка с непотвърдената информация за евентуален политически проект на двамата служебни министри.

Дачков подчерта, че, ако влезе в следващото Народно събрание проект на Петков и Василев, това ще "потопи" ИБГНИ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ВМРО сезира РЗИ, иска глоба за Кацаров, бил без маска в НС

Александър Сиди от ВМРО сезира Столичната РЗИ за нарушение на противоепидемичните мерки от страна на здравния министър Стойчо Кацаров. Във видео, качено във Фейсбук, войводата показва, че министърът не спазва собствените си разпоредби и ходи без маска в Народното събрание. Да гледаме какво прави Кацаров, или да четем заповедите му, […]