Явор Колев е новият директор „ИТ и киберсигурност“ на „Лев инс“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Явор Колев се присъедини към екипа на Лев Инс като ръководител на дирекция „Информационни технологии и киберсигурност”. Това съобщиха от българската застрахователна компания.

Той е международен експерт по киберсигурност и противодействието на киберпрестъпността. Явор Колев има 25-годишен опит в борбата с организираната и високотехнологичната престъпност. Той е създател на структурите за противодействие на кибирпрестъпността в България, като близо 15 години е техен ръководител, както в МВР така и в ДАНС.

От 2019 г. е определен за Национален координатор по киберсигурността и Секретар на Съвета по киберсигурност при МС на Република България. Преминал е множество специализации в областта на киберпрестъпността, електронните доказателства и международното сътрудничество в областта на правоохраната. Автор е на методологии за разследване на престъпления срещу авторските права в сферата на телекомуникациите и софтуерното пиратство, както и за преследване на извършителите на кибер престъпления.

„За мен е чест и удоволствие да съм част от Лев Инс. Безспорно това е най-развитата застрахователна компания в сферата на киберсигурността у нас. Вярвам, че с моя опит и познания ще допринеса още повече за развитието и сигурността на най-големия застраховател в България”, заяви Колев при представянето си пред служителите на компанията.

Явор Колев е носител на множество награди от български и международни институции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Николай Слатински: Доган е най-горе на олигархичния Олимп, той е недосегаем

Много ме разсмиват твърдения от типа: Не съм човек на ДПС, не познавам лично Доган! Ама откога резервни играчи, третостепенни досега политически пешки познават Доган!? Това коментира във "Фейсбук" Николай Слатински. Доган е най-горе на олигархичния Олимп, той е недосегаем. А за другото си има обръчи, мрежи, канали, пратеници, мъжки […]