Ядрен апокалипсис: Русия евакуира цивилното население в цялата страна

NetNews

Русия ще проведе днес общонационални учения, симулиращи евакуация на цивилни по време на ядрена война, предаде британското издание The Telegraph.

Ученията във вторник ще тестват готовността на службите да изведат голям брой хора от хипотетични „радиационни зони“, показват изтекли документи, публикувани от руската медия Baza.

Не е ясно към момента колко цивилни ще участват в учението. Русия провежда учения за гражданска отбрана всяка година, но се смята, че това е първият път, когато подобни учения ще се проведат едновременно в цялата страна.

Както Съединените щати, така и Русия – най-големите ядрени сили в света – заявиха, че ядрена война никога не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води, но конфликтът в Украйна породи страхове от пряка конфронтация между Москва и Запада. Ръководителят на водещия руски изследователски център за ядрена енергетика призова Кремъл миналата седмица да извърши тест на атомно оръжие в Северния ледовит океан като демонстрация на сила.

Като се включват активно в бойните действия в Украйна, западните държави водят ситуацията към Трета световна война, предупреди преди дни заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев. Кремъл и неговите пропагандисти редовно отправят ядрени заплахи към западните страни, с които целят да ги разубедят от продължаване на военната и финансова подкрепа към Киев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Съветът НАТО-Украйна се събира на заседание в Брюксел на 4 октомври

Съветът НАТО-Украйна се събира на заседание в Брюксел на 4 октомври, като в кулоарите му се предвижда среща между заместник-генералния секретар на Алианса и вицепремиера на разкъсваната от война страна, се казва в съобщение на официалната интернет страница на организацията. „В сряда, 4 октомври 2023 г., заместник генералният секретар на […]