Ямболия получи 12 години затвор за причинена смърт след грабеж

NetNews

Върховният касационен съд остави в сила решение на бургаските апелативни съдии, с което потвърждават 12-годишната ефективна присъда на мъж, извършил грабеж, придружен с тежка телесна повреда и последвала смърт на 80-годишен пенсионер в Ямбол. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

На 1 март 2020 година Недялко К. срещнал в блока си в квартал „ Г. Бенковски“ пострадалия Иван И., който живеел в „Дом за стари хора“ в града. Възрастният човек търсил свой познат в блока и помолил Недялко К. за помощ.

Докато го развеждал по етажите и след като не намерили въпросния познат, подсъдимият решил да вземе парите на пенсионера, които той евентуално носи у себе си. За тази цел нанесъл няколко удара с ръка в областта на тялото и главата на пострадалия, в резултат на които той паднал на пода на етажната площадка. Недялко К. бръкнал в джоба му и от там взел тефтерче с поставени в него 200 лева, както и една кутия с цигари и избягал.

Възрастният мъж получил тежка черепно-мозъчна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като в резултат на тази тежка телесна повреда е последвала и смъртта му, въпреки оказаната му квалифицирана медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Постановеният съдебен акт на касационната инстанция, с който е оставено в сила решението на Апелативен съд – Бургас, е окончателен.

Източник: iskra.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Осъдени на смърт в САЩ ще бъдат екзекутирани като в Аушвиц

Аризона се готви да екзекутира затворниците, осъдени на смърт, използвайки циановодород – същият смъртоносен газ, използван от нацистите в Аушвиц, пише Блиц. Според разпространен доклад, газовата камера на щата е била ремонтирана, като дори са заделени хиляди долари за съставките, които са необходими, за да се получи циановодорода. Вестник „Guardian“ […]