Ямболлия е сред финалистите в първите годишни награди за стенд-ъп комедия

NetNews

Ямболлията Георги Кючуков е сред 14-те финалисти в първите годишни награди за стенд-ъп комедия „Golden Mic Stand-up Comedy Awards“. Церемонията по излъчване на победители тече днес и утре в Бургас.

Грандиозното събитие ще отличи най-добрите професионални стендъп комедианти, като един от тях ще си тръгне с 31 сантиметрова златна статуетка, с приблизително тегло от 2 кг., изработена от същите материали и със същата технология, използвана още в Антична Гърция, с която се изработват и Оскарите.

Георги Кючуков е първият национален шампион по стендъп за аматьори. От петгодишен е на сцена, като има четири самостоятелни шоута. Част е от страхотната група Inside Joke Stand-up Comedy, бил е на множиество сцени, имал е досега изяви в над двадесет града в България, участвал е в шест фестивала.

Всеки, който иска да подкрепи Георги Кючуков, може да гласува за него: тук.

Гласуването на сайта ще определи носителя на НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА, а затворено гласуване между всички регистрирали се за участие артисти (без значение дали са били сред номинираните финалисти или не) ще излъчи победителя в категория НАГРАДА НА ГИЛДИЯТА. С наградата ЗЛАТЕН МИКРОФОН ще бъде отличен този, който събере най-висока средна оценка от журито на живото представяне на своето шоу.

Едни от най-големите имена от българската комедия и шоубизнес ще журират ежегодните награди – Иво Сиромахов, Мария Игнатова и Димитър Туджаров – Шкумбата, а победителят от всяко годишно издание, ще бъде участник в журито на следващата година.

Целта на конкурса е да подкрепи най-успешните комедийни актьори и да стимулира творчеството и новаторството в този жанр.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Община Ямбол с призив да си купим произведения на местни творци

Общи Ямбол обяви, че е откупила 7 произведения на ямболски автори и излиза с призив към гражданите също да подкрепят местните творци като си закупят техни картини или пластики.