Ямболската гимназия по туризъм ще обучава екскурзоводи

NetNews

„Екскурзоводско обслужване“ е една от новите и актуални на пазара на труда специалности, която въвежда от тази година Гимназията по туризъм в Ямбол. Визията на училището е, че с развитието на вътрешния и международен туризъм, екскурзоводството се налага и утвърждава като специфична туристическа дейност, за която са необходими и съответните квалифицирани кадри.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Екскурзоводът придружава, съдейства и подпомага при обиколни пътувания, грижи се за сигурността и удобството на туристите, урежда  формалностите и оформянето на документите по време на пътуването, контролира качеството и количеството на предлаганите услуги. Той е водач по време на екскурзия, който разказва и представя обектите и атракциите, включени в маршрута. Защитава интересите на туристите като потребители, чрез предоставяне на разнообразни удобства при пътуването. Дава вярна и точна информация с помощта на интересни и достъпни беседи, разграничава реалните факти и свързаните с тях митове, легенди, мнения и приказки, избягва конфликтни ситуации, формира тактично и въздържано поведение, стимулиращо взаимно разбирателство и приемане на различни култури и общности.

„Нашата цел е обогатяване на потенциала и възможностите на екскурзоводите в съответствие с изискванията на професионалното направление, тенденциите и перспективите на туристическия пазар”, казват от екипа на гимназията. Училището има подкрепа за приемане на ученици по тази професия от три туроператорски фирми –  „Манев Скай Тур“ ЕООД, „Елия тур“ ООД, „Ан Мар Травел“ ООД. Тяхното участие е ключово за практическата подготовка на учениците в реална работна среда.

Срокове за подаване на документи:

 Подаване на документиОбявяване на резултатитеЗаписване
Първи етап05 – 07 юли 2021 г.до 13 юли 2021 г.до 16 юли 2021 г.
Втори етап до 20 юли 2021 г.до 22 юли 2021 г.
Трети етап26 – 27 юли 2021 г29 юли 2021 г30 юли 2021 г.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рашков: Проверката на ДАНС в Спецпрокуратурата е рутинна дейност

"На мен не ми е известно да има някакви действия от ДАНС в „Национална полиция". Директорът на ГДБОП не сподели с мен, че служители на ДАНС са в тази дирекция. Аз се връщам от „Национална полиция”, където представих новия директор. Там всичко беше спокойно. Никакви операции и действия на ДАНС […]