Ямболска област – трайно в „червената зона“ по заболеваемост от коронавирус

NetNews

Ямбол трайно остава в „червената зона“ заради повишената 14-дневна заболеваемост от коронавирус. Почти цялата карта на България вече е в червено, показват графиките на Националния център по заразни и паразитни болести към 28 февруари. Вече 22 области са оцветени в този цвят, тъй като са преминали границата от 120/100 000 заболели в рамките на двуседмичен период.
Заболеваемостта в Ямболско продължава да се увеличава и за последните две седмици достигна 220 на 100 000 население. Към момента областта е на 12 място в страната по този показател. През изминалата седмица новите случаи на коронавирус в региона са били 149, а през предходната – 109. Само за последното денонощие случаите на коронавирус са 40, а общият брой на диагностицираните достигна 4279.
Няма нито една област, която да е в зелено, а в жълт цвят е само област Търговище. В оранжево са 5 области – Видин, Кърджали, Монтана, Разград и Русе. Най-много заразени са регистрирани в Кюстендил, Враца и Плевен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Председателят на съдийската комисия: Нямаше дузпа за ЦСКА 1948

Председателят на съдийската комисия Костадин Гергинов даде обширна пресконференция по повод множеството грешки допуснати от реферите в българския елит. "Отклонявах всички покани поради факта, че нямаше какво да се каже. Нашата идея беше да дадем пресконференция следващата седмица, но нещата ескалираха затова ускорихме нещата. Колкото и да ми е неприятно, […]