Ямболска песен щурмува класация на радио Z-Rock за нови авторски изпълнения

NetNews

Песента „Антична Тракия”, посветена на едноименното ямболско сдружение за исторически възстановки и на древната история на българските земи, е участник в класацията на радио Z-Rock „РЕЙНАРС РОК ТРАМПЛИН”. Автор на музиката и изпълнител е Георги Георгиев – „Greysun”. Георгиев е сред основателите на ямболската рок група Seconday, която нашумя със създаването на водещото парче от саундтрака на филма „Доза Щастие”. Той има и редица самостоятелни музикални проекти, а в момента следва „Музикална продукция” във Финландия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Песента е замислена като музикална емблема на сдружение „Антична Тракия”. Нейната основна цел обаче е, препращайки към древната история, да провокира интереса към многопластовото ни културно-историческо наследство и да повдигне самочувствието на българите като негови носители. Композицията се отличава с епично звучене, надъхващ ритъм и динамика.

Участието на песента в класацията дава възможност тя да бъде представена в ефира на радио Z-Rock, както и да спечели награда. В края на всеки месец, на база гласовете от потребителите на уебсайта, както и оценка на жури, се определя песента месечен победител, която ще се класира за голямата награда. В края на кампанията измежду всички месечни победители ще бъдат определени две големи награди  за песен победител и за най-добро авторско парче на български език. Гласуването от публиката става след регистрация в сайта. Можете да подкрепите песента „Антична Тракия” тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Германия искат по-тежките автомобили да плащат повече за паркинг

Кметът на град Тюбинген в Германия предвижда увеличение на таксите за паркинг в града, според това колко тежи автомобила. Така например по-тежките SUV-та ще трябва да заплащат повече за паркинг от компактен хечбек например, въпреки, че паркират на едно и също място. Увеличението е шест пъти повече спрямо сегашните такси […]