Ямболските военни с отлични резултати на учението „Ответен удар 21“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Военнослужещи от дислоцираниите в Ямбол 20-ти самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон завършиха успешно участието си в учението „Ответен удар 21“, проведено на полигон Корен. В тактическото учение се включиха близо 800 военнослужещи и 210 единици техника, както и 8 единици летателни средства от ВВС.

„Богът на войната удари на УП Корен мощно, разрушително и точно! . Огневите задачи бяха изпълнени за оценка „Отличен“. Снайперската стрелба вече е традиция за дивизиона! Благодаря ви колеги за усилията, високата мотивация и професионализма, които демонстрирахте за пореден път! За мен е чест да съм ваш командир!“. Това споделя на профила си в социалните мрежи командирът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев.

Освен българските военни, в учението участваха армейски подразделения от Гърция и Румъния. Общите усилия бяха насочени към развитие на уменията за съвместно изпълнение на задачи и повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при планиране и управление на многонационални формирования.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джамбазки: ВМРО няма общо със санкционираните от САЩ

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира комисията, която Европейският парламент ще изпрати в страната ни заради скандала със санкциите, наложени от САЩ срещу шестима българи. "Проверки не могат да се правят, моите уважения към европейските представители, но нямат правото, знанията да правят проверки", каза той. По думите му представителите от ЕП вече […]