Ямболският художник Виолета Гицова реди изложба в галерия „Кирил Кръстев“

NetNews

Самостоятелната изложба на ямболският художник Виолета Гицова ще бъде открита на 23 юни, четвъртък от 19.00 часа в Арт галерия „Кирил Кръстев“. В нея Гицова представя последните посоки на своите авторски търсения в сферата на живописта.

 Виолета Гицова завършва през 2005 г. НХГ “ Димитър Добрович“ в Сливен – специалност „Иконопис”. Нейни преподаватели са иконописците Александър Дойчинов и Кунчо Кунчев. Получава висшето си образование във  ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, където изучава графика и живопис.

Изложбата в Ямбол е и оригинално арт събитие, тъй като ще бъде съпроводена с музика на живо от Митко Таралежков. Той е български режисьор и музикант, бард. Автор е на над 100 песни и има своя група – „Таралеща“.

Изложбата ще продължи до средата на месец юли.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Правителството гласува 411 млн. лева за половин милион бедни, деца и хора с увреждания

Новата четворна коалиция от ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане провали днес кворума в НС, провали и изслушването на министър Генчовска за Северна Македония във външната комисия. Докато те само провалят, ние работим за хората. Министерски съвет взе решение да подкрепи над половин милион българи с ниски доходи, които изпитват тежки […]