Ямболският художник Виолета Гицова реди изложба в галерия „Кирил Кръстев“

NetNews

Самостоятелната изложба на ямболският художник Виолета Гицова ще бъде открита на 23 юни, четвъртък от 19.00 часа в Арт галерия „Кирил Кръстев“. В нея Гицова представя последните посоки на своите авторски търсения в сферата на живописта.

 Виолета Гицова завършва през 2005 г. НХГ “ Димитър Добрович“ в Сливен – специалност „Иконопис”. Нейни преподаватели са иконописците Александър Дойчинов и Кунчо Кунчев. Получава висшето си образование във  ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, където изучава графика и живопис.

Изложбата в Ямбол е и оригинално арт събитие, тъй като ще бъде съпроводена с музика на живо от Митко Таралежков. Той е български режисьор и музикант, бард. Автор е на над 100 песни и има своя група – „Таралеща“.

Изложбата ще продължи до средата на месец юли.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Правителството гласува 411 млн. лева за половин милион бедни, деца и хора с увреждания

Новата четворна коалиция от ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане провали днес кворума в НС, провали и изслушването на министър Генчовска за Северна Македония във външната комисия. Докато те само провалят, ние работим за хората. Министерски съвет взе решение да подкрепи над половин милион българи с ниски доходи, които изпитват тежки […]