Ямболското сдружение „Антична Тракия” със силно участие на фестивала „Пловдив – древен и вечен“

NetNews

Сдружение „Антична Тракия” – Ямбол бе сред основните участници във Фестивала „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство”. Събитието се проведе от 17 до 19 септември. В различните фестивални зони около 200 участници претвориха различни моменти от античността до късното средновековие. Представени бяха демонстрации на занаяти, бойни техники, езда, автентично облекло и оръжия, приготвяне на средновековни гозби и питиета, древна музика.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Като част от програмата, Сдружение „Антична Тракия” представи сцени от времето на древните траки и готи. Показано бе тракийско въоръжение и неговото предназначение, персонажи на царя-жрец и тракийски войни, женски облекла. От епохата на готите бяха представени религиозни ритуали, племенен съвет, сватба, жертвоприношения и битки с римските нашественици. В демонстрациите участва още една ямболска група – „Втора луцензианска кохорта” към Регионалния исторически музей в града, която пресъздава различни моменти от военния и цивилния живот на римските войници от древния град Кабиле.

Участието в Пловдив бележи края на изключително наситен за Сдружението „Антична Тракия” фестивален сезон. От стартирането му в края на месец април, групата бе част от десетина събития, включващи исторически възстановки. Сезонът приключва с обогатена програма и нови привърженици, подкрепящи историческите реконструкции на сдружението.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Куркински: Публиката спаси театъра

Мариус Куркински, който в четвъртък зарадва публиката в Пловдив с моноспектакъла си, бе гост в "Зад кулисите" на "Тази неделя". "Преди спектакъл гледам да си отделя целия ден на представлението, колкото е възможно да не се срещам с хора и да мисля само за това, което ми предстои като среща", […]