Ямбол бележи ръст в имотните сделки

NetNews

Ръст от 11.4% на годишна база в покупко-продажбата на недвижими имоти е отчетен в Ямбол от началото на годината. Това показват данни на Агенцията по вписвания към края на месец март. Регистрираните в областния град сделки са общо 683 броя. Нарастването е под средните за страната стойности, но е индикатор за раздвижване в по-малките имотни пазари.

Пазарът на недвижими имоти в България продължава да расте с бързи темпове въпреки пандемията, сочат данните. Сделките с имоти нарастват със 17% на годишна база през настоящата 2021 г.

За първите 3 месеца на годината у нас са сключени общо 44 113 сделки с недвижими имоти или с 6416 повече спрямо същия период на миналата година. Имотният пазар се доминира от големите градове. София е абсолютен хегемон с общо 6683 сделки, което е ръст от 26% на годишна база. Пловдив се нарежда на второ място с 3644 сделки, постигайки значителен ръст от 34.1%.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Белият дом натискал за правителство на Даниел Митов?

Вашингтон оказва дипломатически натиск върху парламентарните партии да подкрепят правителството на евроатлантика Даниел Митов, става ясно от последните совалки в парламента. Лидерите на трите партии на протеста – "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", са били поканени на разговори в американското посолство в София, научи Епицентър.БГ, […]