Ямбол е в топ 10 на най-слънчеви места с най-евтини имоти в Европа

NetNews

С различни свои градове България заема девет от десетте челни места в ранглистата на районите в Европа, където собствениците на имоти биха платили най-малко за най-много слънчева светлина. Класацията е изготвена от експертите по ипотеки на money.co.uk., като включва 290 дестинации от 18 различни държави в Европа. В нея Ямбол е на шесто място със средна цена на жилищата 32 541 евро, а броят на слънчевите часове средно на месец е 208.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!


Класацията се оглавява от Русе, Враца, Велико Търново, Габрово. На пета позиция е италианският град Кампобасо в едноименната провинция на Южна Италия. Непосредствено след това са Ямбол, София, Благоевград, Добрич и Бургас. Варна е на 11 позиция. Данните за цените са взети от най-големия онлайн портал за недвижими имоти във Великобритания RightMove, като за класацията са ползвани средните цени на цели имоти, а не на кв.м.


В същото време в последната класация на консултантската компания „Кнайт Франк“ България заема 25 място сред 55 най-динамични пазари на имоти в света. Цeнитe нa жилищaтa у нас ca ce пoкaчили cъc 7,5% нa гoдишнa бaзa пpeз втopoтo тpимeceчиe и c 5% за последните шест месеца по данни на Евростат. Страната се е изкачила със седем места в индекса на „Кнайт Франк“ спрямо първото тримесечие, когато заемаше 32 място.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хекимян измисли как да разбие конкуренцията

Първите промени на Антон Хекимян като шеф на новините, актуалните предавания и спорта в “Би Ти Ви медия груп" са вече факт. От началото на есенния сезон най-важните предавания на телевизията – сутрешният блок и централната емисия новини, са с променен формат. “Тази сутрин" отново върви в ефира от 6,00 […]