Ямбол е сред градовете с най-висока цена на слънчогледовото олио

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В Бургас и Ямбол е регистрирана най-висока стойност на средната цена на слънчогледовото олио. Това показва проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ, направено в периода 26 август – 1 септември. Цената за литър олио в двата града е съответно 4,45 лв. и 4,25 лв.

Цената на слънчогледовото олио се покачва с 43 процента за една година, сочат данните от проучването. От КНСБ посочват, че средната цена на слънчогледовото олио е 3,86 лв. при 2,70 лв. през септември 2020 г. Сериозно поскъпват и други стоки от първа необходимост.

Цената на хляба ускорено изпреварва нарастването на общите ценови нива. Очакванията на синдикалистите са цената на килограм хляб до края на годината да достигне около 1,80 лв.- 2,00 лева.

Цените на някои зеленчуци бележат значително нарастване за едногодишен период, драстично нарастване се наблюдава, например, при краставиците с близо 36%.

Минималната работна заплата расте от началото на годината с 6,6 на сто, но с повишаване на инфлацията на жизненоважни стоки и услуги този ръст съвсем не е достатъчен, за да се запази покупателната способност на близо 502 хиляди души, които са наети на тази заплата, е мнението на синдикалната организация.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радост за Мъри! Левски подписа важен за него договор

Ръководството на Левски обяви подписването на нов договор. Става въпрос за партньорство с компания, свързана с управлението на спортната форма при играчите. Така "сините" изпълниха едно от големите желания на Станимир Стоилов, който при завръщането си заяви, че е срамно в клуба да не работят с информация за физическото състояние […]