Ямбол победи като гост Берое с 83:75

NetNews

Ямболският баскетболен отбор постигна поредна победа, побеждавайки като гост с 83:75 Берое. След сравнително равностойно първо полувреме, ямболските играчи нанесоха своя удар в третата част, като се възползваха от спад в играта на „зелените“ и натрупаха аванс от 11 точки. Финалният щурм на старозагорци се оказа закъснял и недостатъчен за победа.

Ключова роля за успеха отново изиграха американците Ерик Макгил и Уили Атууд. Макгил завърши като топреализатор с 25 точки и добави 9 асистенции. Атууд вкара 23 точки, но получи контузия. Със 17 точки се отличи третият американец в Ямбол – Франклин Уилямс. За Берое Кейжън Фийган вкара 23 точки, Джеймс Гавин добави 16, а с 14 се отличи Седейриан Рейнс, 11 вкара Кейлъб Бишъп.

В класирането към момента Берое е на пета позиция с баланс 11-12. Ямбол пък остава на седмо място в таблицата с 9-14. Така задачата на тима от Стара Загора за четвъртото място в класирането на редовния сезон стана изключително сложна, като минава през задължителна победа над Рилски спортист в последния кръг на първенството преди плейофите.

Източник: sportal.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

КФН проверява новоизбран депутат

Комисията за финансов надзор е изискала информация за всички сделки на Владислав Панев, който тази сутрин положи клетва като депутат от „Демократична България“. Информацията бе потвърдена пред БНР и от небанковия регулатор, и от самия Панев. От Комисията за финансов надзор са категорични, че проверката има регулярен характер и не […]