Ямболлия е новият директор на Главна дирекция „Гранична полиция”

NetNews

Главен комисар Деян Моллов е назначен за директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ Заповедта за това бе обявена днес пред ръководния състав на ГДГП от заместник-министър Енчо Мирчев и главен комисар Стоян Темелакиев . С друга заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, главен комисар Светлан Кичиков се преназначава на друга длъжност в МВР.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Главен комисар Деян Моллов работи в системата на МВР от 2002 година. Цялата му професионална дейност преминава в Главна дирекция „Гранична полиция“. През 2014 г. става началник на ГПУ-Болярово. През 2015 година е заместник-директор на РДГП-Елхово, през 2016 г. е директор на РДГП – Смолян. От март 2017 г. досега е директор на РДГП –Елхово.

Преди две години като директор на Регионалната дирекция в Елхово, комисар Деян Моллов зрелищно преследвал издирвания убиец Стоян Зайков – Чане. Стоян Зайков от Костенец беше издирван близо 20 дни, припомня Стандарт. Преди това той преби и застреля бившата си жена, от която има дете. Дни по късно беше открит застрелян негов съсед и братовчед в съседна къща в града. Заедно със свой колега Моллов забеляза първи Чане и се опитал да задържат беглеца, който по думите му е открил стрелба и се е опитал да избяга. По-късно обсаденият от полицията Зайков се самоуби.

Комисар Моллов е награждаван многократно за професионалната си дейност. През 2013 получава Почетен знак на МВР III степен, а през 2015 г – Почетен знак на МВР II степен. През 2019 г. е награден с Почетен знак на МВР I степен, което е най-високото професионално отличие в министерството.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Диана Дамянова: Гражданска война е последното пристанище на гербовидната мафия

Гражданска война е последното пристанище на гербовидната мафия. Едно време комунистите казваха ”Тази власт с кръв сме я вземали и само с кръв ще я дадем”. За наша радост, в редиците на бившите комунисти се намериха мъдри и справедливи хора и разумът надделя. Те не изпратиха танковете и не заляха […]