Янев: Готови сме да подкрепи коалиция със споразумение

NetNews

Янев: Готови сме да подкрепи коалиция със споразумение

Снимка: БГНЕС

“Български възход” би предложил правителство, базирано на коалицонно споразумение.

Още по темата

20 мар 2023 10:47

35

20 фев 2023 12:55

31

Това каза председателят на партията – Стефан Янев в ефира на Нова Нюз.

На въпрос каква е неговата прогноза за изхода от предстоящите избори на 2-ри април – широка коалиция между първите две формации, правителство на малцинството или избори, Янев посочи своя четвърти вариант. “По-скоро виждам 4 вариант. До известна степен тези варианти бяха предложени в 48-ото НС. Ние ще предложим правителство, което се базиран на коалиционно споразумение. Като че ли другите партии бяха забравили за тази конструкция”, коментира Янев.

Той отказа да назове партия или коалиция, която БВ ще подкрепи, ако им бъде предложение коалиционно споразумение. “Въпросът е какво съдържа коалиционното споразумение, какви са принципите, заложени в него и какви са отговорностите. От тази гледна точка ще направим нашите изводи и анализ и ще вземем решение”, посочи лидерът на БВ. “Важни са принципите – кой носи отговорност за какво и как става взаимодействието между изпълнителната и законодателната власт”, допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Милков: Скопие въведе репресивни закони с конкретен адресат и цел

Още по темата 4 авг 2008 08:17 16 „От над 17 000 неправителствени организации, които са регистрирани в РСМ, първите две, с които създадената комисия се захвана, бяха двете организации на българите в РСМ. Заличаванията на имена е логична последица от всичко това, което беше планирано да се случи с […]