Японец създаде воден цип (ВИДЕО)

NetNews

Японският художник Ясухиро Сузуки, който черпи вдъхновение от обикновени предмети от ежедневието, конструира и построи яхта с формата на закопчалка за цип. Идеята хрумнала на твореца, докато прелитал над Токийския залив и видял как водата зад корабите се разделя на две страни като при разкопчаване на ципа на яке.

Първоначално Сузуки изработил умален макет на бъдещата лодка, а след това превъплътил прототипа в реален съд с дължина 9 метра. "Водният цип" има хромиран корпус и подвижен покрив-закопчалка.

Първото плаване на необичайната яхта се е състояло по река Сумида в Токио. Преди по нея е минавала границата между две древни японски провинции и плаващият цип символично свързал двата бряга.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/3s1TdyfRMf0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъск стана трети по богатство в света

Шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск влезе в тройката на най-богатите хора на планетата, съобщава Bloomberg. От второто място, което в момента заема Бил Гейтс, го разделят "едва" $8 млрд. (€6.8 млрд.). В сряда състоянието на Мъск се е увеличило с $10.2 млрд. (€8.6 млрд.), след като акциите на […]