Японци правят джанти от… шоколад (ВИДЕО)

NetNews

Японската компания 4Design си партнира с BBS Japan и производителя на традиционни съдове за готвене Fujita, за да разработи технология за производство на миниатюрни състезателни колела от шоколад. Матрицата, създадена от специалистите позволява на всеки за минути да се наслади на сладкиши, чиято форма точно повтаря колелата на състезателна кола от Формула 1.

Екологичните джанти стават реалност от сътрудничество между японски дизайнери, компанията за спортни джанти BBS и фирма, известна със своите традиционни месингови изделия. Формата се състои от шест миниатюрни обработени алуминиеви части. Сглобявайки всички елементи, структурата се превръща в триизмерен куб с размери около 7 на 8 сантиметра.

В центъра на конструкцията остава празно място, където трябва да се излее разтопен шоколад. Благодарение на дизайна от вътрешната страна на матрицата, разтопената маса се втвърдява във формата на състезателно колело BBS F1. След като бонбоните приемат окончателната си форма, достатъчно е да отделите частите и да вземете годното за консумация колело. Специалистите работили около шест месеца за създаването на проекта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тротинетка, развиваща 100 км/ч (ВИДЕО)

През 2020 г. се зароди проектът eSkootr Championship (eSC), отбелязващ първата в света серия състезания за градски мобилни превозни средства. Първото състезание ще се проведе между 30 участници, всеки от които ще използва специално проектирано устройство – електрическа тротинетка S1 -X. Разработването на скутера S1-X се извършва от италианските компании […]