Абрамович си купи най-скъпото нещо

NetNews

Руският милиардер Роман Абрамович вече е собственик на най-скъпия частен самолет в Русия. Моделът е Boeing 787-8 Dreamliner, а цената е почти 350 млн. USD, посочва списание Forbes.

В световен мащаб има едва 250 бройки от въпросния модел самолет. Те обаче рядко се използват за задоволяване само на лични нужди.

Самолетът на Абрамович е построен през 2015 г. за частния швейцарски авиооператор Privateair. Последният обаче никога не го е използвал. През 2019 г. започва оборудването на машина спрямо изискванията на руския милиардер. По данни на платформата Flight Radar, самолетът е излетял от Базел (Швейцария) за Москва на 18 декември 2021 г.

Самолетът е с капацитет 50 пътници. Как изглежда вътре – засега остава тайна.

Страстта на Амрабович към самолетите не е от вчера. През ноември той обяви за продажба самолета си модел Boeing 767-300ER за 100 млн. USD. Произведен е 2003 г., а цената му е била 615 млн. USD. Капацитетът му е 34 пътници. Особеното при него е, че е разполага с противоракетна система.

Поставете оценка:

4

Оценка 4 от 47 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Селтик спечели Купата на Лигата на Шотландия

Японецът Кього Фурухаши се превърна в герой за Селтик на финала за Купата на Лигата на Шотландия, след като вкара и двата гола за успеха с 2:1 над Хибърниън. Пол Ханлън откри изненадващо за отбора от Единбург в 51-ата минута. Но минута по-късно Фурухаши изравни, а 20 по-късно пак той […]