„Автомагистрали – Черно море” получи част от парите си

NetNews

„Автомагистрали – Черно море” получи част от дължимите им средства за ремонта на магистрала „Тракия" от Стара Загора до Чирпан.

„Днес в сметката на шуменската фирма са постъпили 9,2 млн. лв., което е 1/4 от цялата сума, която възлиза на близо 37 млн. лв.", съобщи за БТА финансовият директор Петя Стоянова и посочи, че средствата са преведени от държавната компания „Автомагистрали".

Петя Стоянова, която е и секретар на синдикалната организация, каза, че при последния протест на 5 октомври, пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са получили уверение, че тази сума ще им бъде изплатена. Тя допълни, че след получаване на средствата днес вече са разплатени заплатите на служителите, предстоят и плащания към доставчиците. Очаква се до края на седмицата да се подпише споразумение за разплащане и на останалата част от средствата от страна на държавата.

Заради забавяне на плащанията пътните строители излязоха неколкократно на протести през последните месеци, като за кратко блокираха движението по различни пътни участъци в страната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата също ще приема сигнали за изборни нарушения

Освен в полицията, сигнали за нарушения на изборния процес могат да се подават и до Прокуратурата. МВР преди дни обяви националния си номер и електронна поща за приемане на сигнали. Днес от пресцентъра на Прокуратурата пък обявиха имейл адреси по региони.
прокуратура Ямбол