Авторът на „Игра на тронове“ разкри кой е любимият му сериал за 2020 г.

NetNews

Авторът на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин обяви, че най-добрият сериал, който е гледал през 2020 година е „Ходът на кралицата“ (The Queen's Gambit) за талантливата шахматистка Бет Хармън.

Чрез публикация в своя блог писателят обясни защо толкова много харесва сериала на Netflix. Мартин попаднал на поредицата от 7 серии, когато търсил ново забавление през зимата и бързо е станал фен. Известният новелист е изолиран от месеци в своята планинска къща заради пандемията от коронавирус.

Джордж Р.Р. Мартин нарече шоуто „много достоверна адаптация на много мощен роман … добре написан, изигран и хореографиран“.

По негово мнение сериалът е обречен да получава награди "ако справедливостта съществува".

"Наистина ми хареса, защото познавам този свят добре. Шахът беше важна част от живота ми както в гимназията, така и след завършването на колежа, в началото на 70-те."Ходът на кралицата" съживи тези спомени в мен", призна той.

Мартин разкри още, че подобно на главната героиня се е научил да играе рано, в гимназията е бил капитан на училищния отбор, а в колежа е основал и ръководил шахматен клуб.

След като завършва университет, писателят мисли сериозно да се заеме с шах, но за радост на феновете си избра пътя на писането.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Половинката на Гришо с емоционално послание преди Нова година (СНИМКА)

Приятелката на българския тенисист Григор Димитров – Лолита Османова, показа тоалета си за новогодишната нощ. Красавицата се показа в черна рокля и черни обувки с висок ток и застана пред камерата. Кадърът Лолита публикува преди минути на профила си в социалната мрежа Instagram за радост на хилядите си последователи. Към […]