Ако КамАЗ произвеждаше всъдеходи

NetNews

На 14 февруари 1976 г. от конвейера слиза първият КамАЗ-5320, с което започва производството на един от най-масовите камиони в историята на автомобилостроенето. Същата година вносителят на Rolls-Royce и Bentley в Швейцария Петер Монтеверди представя луксозен всъдеход с името Safari.

С това приликите между двете возила приключват, но не и за любителите на виртуалния тунинг. С ръбестите си форми Monteverdi Safari се оказва изключително подходяща основа за спекулации как би могъл да изглежда всъдеход, произвеждан по същото време от Камския автомобилен завод.

Рендерът е публикуван в групата "Морды и Жопы" ("Муцуни и задници") в руската социална мрежа "ВКонтакте". Комбинацията между сглобявания в бутикови тиражи Safari и предницата на КамАЗ изглежда изненадващо симпатично.

Самият всъдеход на Monteverdi се продава до 1982 г., когато спира производството на технологичния донор International Harvester Scout. Луксозният всъдеход се оборудва с американски V-образни осмаци от Chrysler с обем от 5.2, 5.7 и 7.2 литра.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ГЕРБ: Кой натисна копчето на Радев и чия дата е 4 април?

Ние няма да внесем нито една от промените в ИК, които Румен Радев предложи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според него подобен подход би увредил доверието в изборния процес. "Встъпителната част от изявлението на Радев няма да я коментираме. Ще направим всичко възможно да повишим избирателната активност", каза […]