Въпреки че са евтини, новите „дачии“ не са опасни

NetNews

Наскоро, в интернет пространството се появи информация, относно новите краш тестове, проведени от Euro NCAP, в които новите автомобили с марка Dacia получиха незадоволителните две звезди от пет възможни. Опасни ли са обаче новите "дачии"?

Ако се задълбочим малко повече в резултатите от този краш тест ще видим, че това съвсем не е така. Dacia е добре известна като прагматична марка, която предлага модерни автомобили с правилното оборудване, за да постигне оцененото от клиентите перфектно съотношение цена/качество.

Именно поради тази причина румънците са си спестили някои от системите за подпомагане на водача, което води до ниската оценка, дадена от специалистите от Euro NCAP. А всъщност колите с марка Dacia значително подобряват безопасността си и тя е на оптимално за европейска кола ниво.

Като пояснение ще кажем, че все по-стриктният Euro NCAP рейтинг е базиран на 4 категории – безопасност на възрастните пътници в автомобила, безопасност на децата пътници в автомобила, безопасност на участниците в движението и системи за подпомагане на шофирането. Всяка от тези категории получава оценка като за цялостната оценка на автомобила се взима най-ниската оценка от дадена категория.

Оценката на новите Dacia Sandero, Stepway и Logan е формирана по следния начин: безопасност на възрастните пътници в автомобила – 4 звезди безопасност на децата пътници в автомобила – 4 звезди безопасност на участниците в движението – 3 звезди системи за подпомагане на шофирането – 2 звезди

По този начин цялостната оценка на моделите е 2 звезди, въпреки че безопасността на пътниците в автомобила е оценена с 4 звезди, което е много повече, в сравнение с петгодишен премиум автомобил, например.

Въпреки всичко от Dacia заявяват, че ще продължат да се фокусират над ефективната безопасност в случай на удар, като в същото време ще вземат предвид тези резултати, за да оборудват автомобилите си с още повече системи за сигурност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държава разреши да не се носят маски на улиците

От 18 април 2021 г. вече не е задължително носенето на маски на улицата. Решението на израелското министерство на здравеопазването е в резултат на намалелия брой на заболелите. От ведомството обаче препоръчват да се носят маски при участие в събирания, независимо, че са на открито. "Носенето на маски в помещения, […]