Електрически „шкоди“ ще служат на полицията

NetNews

Голяма част от държавите в Европа разчитат на Skoda за патрулни автомобили, като България също не прави изключение от този списък. Изглежда, че от чешката компания имат за цел това да остане така и в бъдеще и показаха няколко варианта на електрическата Skoda Enyaq iV, която може да служи на полицията, пожарната или медицинските служби.

Колите са направени от Skoda и могат да бъдат поръчани и пригодени за съответните нужди директно от завода в зависимост от това за коя служба ще се използват. Както виждате и на снимките, електрическите SUV-та са получили допълнителни светлини, както и специални разцветки. От чешката компания дори са успели да съвместят добавените функции в инфотеймънт системата на колите, за да не се налага да се поставят допълнителни бутони.

Що се отнася до задвижването, то разчита на електромотор в задната част, достатъчен за 204 конски сили и 310 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 8.5 секунди, а максималната скорост е 160км/ч. Максималният пробег с едно зареждане е около 530 километра.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Енчо Керязов

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Енчо Керязов за цялостния принос на именития акробат и артист в областта на спорта и цирковото изкуство. Носител на редица награди и отличия като еквилибрист в Холандия, Германия и Франция, от 2010 година Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща българските таланти, в сферата на изкуствата и спорта.