Западните медии за новата-стара Niva

NetNews

Модернизираните Lada 4×4 и Niva предизвикват вълнение не само в Русия. Двата всъдехода са обект на коментари и в западните медии, които не пестят както критики, така и ласкави оценки. Руският портал Autonews събира най-интересните отзиви за обновената класика и наследника на Chevrolet Niva, който вече носи приставката Travel.

Jalopnik за Lada 4×4 "Интериорът не е актуализиран съществено от времената, когато Буш и Горбачов седяха един срещу друг на масата за преговори за съкращаване на нападателните оръжия".

Auto Bild за Lada 4×4 "Макар да е родена в Съветския съюз, където автомобилите бяха не само прости, а скучни, Niva ни впечатли".

Top Gear за Lada 4×4 "Добри новини! Lada Niva бе обновена и сега в нея има две 12-волтови розетки и две поставки за чаши. А си мислехте, че Maybach GLS няма конкуренция?"

Autocar за Lada 4×4 "Niva никога не е била добър автомобил на пътя. Извън него обаче с теглото си от 1 210 кг, тънките гуми, раздатъчната кутия с ниско предавателно число и блокажа на диференциала тя е истински звяр. А когато и тя, и шофьорът се окажат целите в кал и мръсотия, може просто да се отворят вратите и да се пръска директно с маркуча".

Auto Motor und Sport за Niva Travel "Обновената Niva Travel има значително по-модерна предница от предшественика. С новия си преден капак, пластмасова облицовка и фарове всъдеходът напомня доста на Toyota RAV4".

Moniteurautomobile.be за Niva Travel "С нея без всякакво съмнение ще можете да прекосите тайгата, тундрата и дори целия Сибир без особени трудности. Всяко пътуване с този всъдеход обаче изисква търпението на мъдрец, който знае накъде е тръгнал – за ускорението от 0 до 100 км/ч са необходими 19 секунди".

Largus.fr за Niva Travel "Квадратните арки на калниците, почти правоъгълните фарове и трапецовидната радиаторна решетка говорят еднозначно, че дизайнерите са черпили вдъхновение от Toyota RAV4. Задницата с резервна гума "в раница" обаче много трудно скрива възрастта си".

Top Gear за Niva Travel "Разширеното меню на бордовия компютър лесно може да ви откаже от всяка друга алтернатива. От Lada са внедрили в Niva най-добрите си решения – циферблатите светят в бяло, жабката е по-голяма, а вентилационните отвори са по-широки. За CarPlay и седалки с масаж не се споменава, но те може би ще се появят при следващия фейслифт".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА без медийни изяви в Турция

В сряда отборът на ЦСКА заминава за Турция, където ще протече първия етап от зимната подготовка. По време на целия лагер в клуба ще бъдат забранени медийните изяви, съобщава ТОПСПОРТ. Такива ще има едва след прибирането на "армейците" у нас. Новини за ЦСКА се очакват в официалния сайт на клуба. […]