Защо Tesla продава Model 3 с пробег от само 150 км?

NetNews

Интересна версия на Tesla Model 3 се появи на официалния сайт на американската компания в Канада. Model 3 Standard Range струва малко над 46 хиляди долара и предлага пробег от 151 км с едно зареждане. Ако се чудите защо една от най-известните компании, произвеждащи автомобили на ток предлага такава версия на електромобил, който в най-върховото си изпълнение достига пробег от 568 километра, то отговорът не е доста изненадващ и както най-вероятно предполагате е свързан със законодателството в Канада.

Местните власти дават премия от 5000 долара за всеки, който купи автомобил на ток с базова цена от 45 хиляди долара и максималната цена на модела след добавените екстри не надхвърля 55 хиляди долара. Именно такава е и Tesla Model 3 Standard Range, чиято цена от 46 380 долара включва различни такси и климатик.

Базовият Model 3 ще ви струва точно 44 999 долара, а срещу 4 хиляди долара може да получите автопилот и срещу 10 600 долара да добавите възможност за автономно шофиране. Както споменахме и по-рано пробегът с едно зареждане е софтуерно ограничен до 151км, но моделът запазва други технически характеристики като ускорение и максимална скорост, като при другите версии на Model 3. Това означава, че спринтът до 100км/ч отнема 5.6 секунди, а максималната скорост достига 225км/ч.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кой влиза на мястото на Говедаров в Общински съвет – Ямбол?

След като вторият в листата на ГЕРБ-СДС Станислав Говедаров се закълне като народен представител, в местния парламент на Ямбол се освобождава едно съветническо място. Досега Говедаров бе общински съветник от групата на „Пряка Демокрация”.