Искате нов, но евтин премиум автомобил: Изчакайте го една година

NetNews

Не всеки може да си позволи нова кола, така че търсенето на употребявани автомобили никога няма да изчезне, а най-печелившите сделки се правят в т.нар. премиум сегмент. Това е добре известен факт, но сега едно ново проучване го доказва за пореден път.

Американски експерти анализираха 2.6 милиона продажби на автомобили, направени през периода от август 2020 г. до март 2021 г. Автомобилите, които са участвали в сделките, са произведени година по-рано – от 2019 до 2020-а. Идеята на изследването е да се види кои автомобили губят най-много от цената си като нови.

Според проучването 8 от 9-те автомобила са от т.нар луксозни марки. Това, разбира се, не са най-евтините автомобили на вторичния пазар. Но точно при такива модели амортизационният фактор нанася най-сериозния удар, което ги прави много по-достъпни от новите. Ето и кои са автомобилите, които губят най-много от цената си през първата година от своя живот.

BMW 5-серия

На първо място е BMW Серия 5. За една година моделът е губи средно 36.4% от първоначалните си разходи, което означава, че този бизнес седан поевтинява с около 24 000 долара за първите 12 месеца.

Hyundai Sonata

Корейският седан има подобно представяне. Цената падна с 36,1%, или с 10 000 долара.

Infiniti Q60

През първата година луксозното купе поевтинява с 31%, което означава, че бившият собственик ще загуби 17 000 долара при препродажба.

Infiniti Q50

Можете да спестите много, ако закупите този луксозен седан не нов, а на една година. Тогава цената му пада с 16 000 долара.

BMW 3-серия

Също така е по-добре да закупите BMW 3er на вторичния пазар след една година, тъй като тогава можете да спестите до 15 000 долара.

Mercedes-Benz GLA

Още една луксозна кола, но не седан, а субкомпактно SUV. Моделът губи около 13 500 долара след първата година.

Mercedes-Benz CLA

Същото се случва и с този седан. Една година след покупката колата ще поевтинее с 13 400 долара.

Cadillac XT5

Още един страхотен SUV, който ще спести на бъдещия собственик $ 15 000 за една година.

Ford Mustang

Най-популярният спортен модел в света. Той има много фенове и съответно много обяви за продажба. След една година експлоатация цената пада с 13 000 долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

LG спира с производството на телефони

LG обяви, че повече няма да произвежда смартфони и ще насочи силите и финансите си към други сфери на развитите. Компанията заяви, че спира да произвежда телефони на 31 юли тази година, като ще продължи да продава сглобените до момента устройства и те ще са налични до изчерпване на количествата. […]