Колко бърза е Toyota Yaris GR?(ВИДЕО)

NetNews

Toyota Yaris GR е един от новите автомобили, който доби слава като един от най-интересните автомобили за шофиране в последните години. Видео на холандския канал AutoTopNL показва как се справя малкият хечбек след старт от място, както и при ускорение до над 200км/ч на германски аутобан.

Макар автомобила да е разработен за писта с повече завои и ускорението в права линия да не е най-вълнуващата част от неговото шофиране, то можем да отбележим, че той се справя доста добре с ускорението до 100км/ч. След старт от място това отнема точно 5.16 секунди, според измервателната техника, което отчасти се дължи и на задвижването на четирите колела.

Двигателят е с обем от 1.6-литра, а мощността достига 257 конски сили. Максималния въртящ момент от 360 нютон метра се предава към четирите колела, както споменахме, а трансмисията е механична с 6 предавки. След старта от място можем да видим и частта с ускорението на магистралата, където максималната скорост достига 232км/ч, а спринтът от 100 до 200км/ч отнема точно 15.79 секунди. Вижте видеото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лицата на ПП „Републиканци за България” – Ямбол: Димитър Гочев

Човек, който добре познава проблемите на региона и болката на хората – това е Димитър Гочев. Роден 6 юли 1970г.в гр.Ямбол,  зодия Рак. Дипломата си за висше образование по специалността „Транспорт и енергетика” получава от Технически университет – гр. София. Известно време работи като автомобилен инструктор. Животът обаче го изправя […]